7 ting du bør gjøre mens du venter på å reise igjen

Dette kommer du ikke til å angre på

Er du klar for nye, store opplevelser i Norge i 2021?                                             Foto: Odd Roar Lange

Er du klar for nye, store opplevelser i Norge i 2021? Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Tiden når vi igjen kan reise utenlands uten alt for mange bekymringer nærmer seg. Kanskje raskere enn vi tør håpe på. Men det er allikevel fornuftig å lytte til myndighetenes råd og anbefalinger.
Det kommer sikkert en tid hvor vi kan diskutere hva som var vellykket og hva som burde vært gjort annerledes, men glem aldri at ingen har gjort dette før oss. Og dersom man besitter kunnskap om smittevern og pandemier, som ikke allerede er på plass hos myndighetene, så er det alltid lov å melde seg til tjeneste.
Ikke gjør det via kommentarfelt på Facebook etc.

Dette kan du gjøre nå

Mens vi venter på klarsignalene til å kunne reise utenlands er det flere smarte ting du bør gjøre.

1) Sjekk utløpsdato på passet ditt
Dersom passets utløpsdato er i 2021 så er det smart å bestille nytt pass allerede nå. Husk også at kan bestille nasjonalt id-kort, som brukes i stedet for pass innen EU/EØS. Glem ikke at England har forlatt EU. Les mer om bestilling her.

2) Lag album fra tidligere reiser
Du har sannsynligvis tusenvis - i alle fall hundrevis - av bilder liggende på minnebrikker i telefon eller kamera.
Bruk ventetiden på å lage deg noen album fra tidligere reiser. Det finnes en rekke firma som produserer bøkene for deg. Jeg har god erfaring med Cewe.

3) Skaff en god reiseforsikring
Pandemien har visst oss, bedre enn noen gang, viktigheten av en god reiseforsikring. Kjøp en helårsforsikring. Bruk tiden til å lese alle betingelser knyttet til forsikringen din - før du reiser.

4) Samle bonuspoeng
Husk at du kan skaffe deg en gratis reise dersom du samler bonuspoeng når du handler i butikken. Både Mastercard og American Express har samarbeid med flyselskap og hotell, og bonuspoengene du har samlet opp gjennom året kan brukes til flybilletter, hotellovernatting, oppgradering mm

5) Les en reisebok
Da snakker jeg ikke bare om guidebøker, men skaff deg noen av de store reiseklassikerne. Spør på biblioteket. De hjelper deg gjerne. Gode reisebøker er fabelaktig til å få inspirasjon til å reise. Ikke minst til å oppleve, nyte, lære og leve på reisen.

6) Lag en reiseønskeliste
Skal jeg driste meg til en spådom allerede i starten av januar, så er det at du sannsynligvis ikke kan reise på «utenlandsferier som før» i 2021 heller. Kanskje vil noen land kunne åpne opp noe, men det er smart å reise med klokskap og fornuft, ikke bare med hjertet. Norge er ditt nærmeste ferieland. Og du har hundrevis av flotte reisemål og -opplevelser til gode. Bruk 2021 på en smart måte. Opplev Norge også utenom sommerferien. Både våren og høsten - for ikke snakke om vinteren - er perfekt for fine opplevelser i Norge.
Lag en reiseønskeliste over de tre stedene i Norge du gjerne vil besøke i 2021. Del gjerne din liste i kommentarfeltet.

7) Ta vaksinen når det er din tur
Nekter du å ta vaksine kan både sydenturen og fotballkampen ryke. Om ikke du ikke har lyst til å ta vaksine for din egen del, så tenk over om du bør gjøre det allikevel - for alle de andre.
God tur i 2021.