Reise-TV: Dette er ellevill norgesreklame

Hva betyr det å være norsk?

(ODD ROAR LANGE): Nordmenn står for det soleklart største bidraget til norsk reiseliv. Men gjester fra utlandet blir en stadig viktigere del av potten. Og nå kan norsk reiseliv få drahjelp, Med et smil.
Men først tilbake til tallene.

Utenlandske gjester stod for hele 11,1 millioner overnattinger fra utlandet ved kommersielle overnattingssteder i Norge i 2023. Dette er en økning på fire prosent fra 2019. Uten veksten fra nær- og kampanjemarkedene i lav- og skuldersesongen, ville veksten bare vært på 0,4 prosent, forteller Visit Norway.

En viktig del av muligheten til å nå flere gjester er å vise Norge på sitt beste på tv.
Og nå kommer tv-serien «Norwegian Fling», eller på norsk: «Skotter på Norgesflørt«

Det handler om to gale skotter på et episk eventyr i vakre Norge. Vi får bli med Martin Compston og Phil MacHugh når de skal finne ut hva det betyr å være norsk.
Norgesturneen går ti mandager kl 20.00 på NRK1. Første episode starter mandag 26. februar. TV-serien er produsert i Storbritannia og sendes både der - og over hele verden. Glimrende Norgesreklame, med andre ord.

Den prisbelønte norske filmfotografen Sven-Erik Knoff har levert en betydelig del av de utrolig vakre dronefilmene som vises i programmet.

Sven-Erik Knoff på vei opp til nye opptak på Vestlandet. Foto: Amanda Sotberg/FotoKnoff

Og reisen blir slik

Første stopp er Holmenkollen for å stå på rulleski. På vei vestover til Vestlandet beundrer de to den vakre naturen som Norge er kjent for. Vel framme i Bergen er det på med bunaden, for nå skal de gå i 17. mai-tog. Gutta er også nysgjerrige på oljeindustrien og blir med på en øvelse.
Senere står en beryktet delikatesse på lunsjmenyen på Smalahovetunet på Voss.
På reise gjennom de vestnorske fjordene og verdensarvområdene, opplever Martin og Phil blant annet Vikingbyen i Gudvangen og sankthansfeiring i Ålesund.
Phil er i sitt ess på Michelin-restaurant i Trondheim. Etterpå blir det death metal-konsert. Og når de kommer nordover bytter de transportmiddel til hundespann. De kommer tett på det arktiske dyrelivet i Polarpark, før turen går til Tromsø for å møte popstjerna Dagny.

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.