Batteriene i el-båten Brim-Explorer tok fyr

Dramatisk brann i populær sightseeingbåt

Y24A7310.JPG

(ODD ROAR LANGE): Den supermoderne hybriddrevne katamaranen Brim Explorer ble rammet av brann torsdag ettermiddag. Båten hadde fire personer ombord da den tok fyr etter varmgang i batteriene. Båten var utenfor Fredrikstad da brannen oppstod. Den er nå slept over Oslofjorden og ligger ved Vallø utenfor Tønsberg.
Ingen personer ble skadd.
Vestfold Interkommunale Brannvesen melder at hele sydenden av Vallø utenfor Tønsberg er stengt for publikum etter at den brennende hybridbåten ble tauet hit torsdag kveld.

Brann i batteriene

Batteripakken i Brim Explorer tilsvarer 20 el-biler.                  Foto: Odd Roar Lange

Batteripakken i Brim Explorer tilsvarer 20 el-biler. Foto: Odd Roar Lange

Det begynte å brenne i batteriene til den 70 fot lang hybridbåten da båten var på vei til Sandefjord torsdag etttermiddag.
Ved 20.30-tiden torsdag kveld meldte politiet at brannen i batteriene ikke var slukket og at temperaturen i dem steg. Fredag morgen melder politiet at temperaturen er på vei ned.

– Fra utsiden måler vi ikke noe varme i skutesiden på fartøyet. Vi foretar også diverse gassmålinger. I samarbeid med to fagpersoner fra Oslo brann og redning, som kom ned til Tønsberg i natt, gjør vi sammen vurderinger om hvordan vi skal aksjonere videre utover dagen, sier sier brannsjef Jacobsen til VG.